betonromboló

2018.01.31. 23:05

Tíz lakóépületet is kiürítettek a III. kerületi gránát miatt

Egy 203 milliméter átmérőjű, több mint 100 kilogrammos szovjet betonromboló gránátot találtak Budapest III. kerületében, a Záhony utca 2. szám alatt egy építkezésen szerda este. Összesen tíz lakóépületet, valamint a környező irodaházakat evakuálták – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta: a rendőrök és a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy a szerkezet kiemelésével megvárják a közelben található bevásárlóközpont zárását, kiürülését. Hozzátette: a tíz épületből összesen 42 főnek kellett elhagynia otthonát, az irodaházakat összesen 20 főnek kellett elhagynia. A bevásárlóközpont 25 munkatársa fűtött buszokban várja, amíg a tűzszerészek befejezik a munkálatokat.

A kommunikációs tiszt tájékoztatása szerint 22.30 után 600 méter hosszúságban lezárták az Ángel Sanz Briz utat, valamint 300 méteren az Almási Balogh Loránd utcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában