Ország-világ

2020.10.03. 16:32

Terrorriadó Németországban: robbanószerkezetre bukkantak

Robbanószerkezetre bukkant a rendőrség egy vasúti szerelvényen a Kölnhöz közeli Gummersbachban, amely, ha működésbe lépett volna, komoly károkat okozott volna. A pokolgép petárdákat, puskaport, szögeket és csavarokat tartalmazott, a hatóság közleménye szerint egy nem szokványos gyújtóbombát raktak össze az ismeretlen tettesek.

A gummersbachi kocsiszínben a takarítószemélyzet figyelt fel péntek este egy, a szerelvényen hátrahagyott gyanús dobozra, amelyhez nem mertek hozzányúlni, ezért értesítették a rendőrséget, amely tűzszerészekkel és bombakereső kutyákkal vonult ki a helyszínre. Félelmeik beigazolódtak, hiszen robbanószerkezetet találták, amelyet azonnal hatástalanítottak. A helyszínelők további huszonhét szerelvényt kutattak át – adta hírül a Magyar Nemzet.

Az első értékelések szerint komoly sérüléseket szenvedtek volna a vonat utasai, ha a szöges bomba felrobban

– írja értesülései szerint a Bild napilap.

A bulvárlap ugyanakkor megjegyzi: egyelőre kérdéses, hogy a szerkezetet valóban fel akarták-e robbantani, vagy csupán fenyegetésnek szánták a készítői. Egyes feltételezések szerint könnyen lehet, hogy a német újraegyesítés mai, 30. évfordulóján akarták működésbe hozni. Amennyiben terrortámadás elkövetésének a szándéka áll fenn, a titkosszolgálati szakértők a szélsőjobboldali csoportokat, illetve a radikális iszlamistákat tartják lehetséges tetteseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában