még időben

2020.06.30. 10:36

Terrorcselekményt akadályoztak meg Észak-Oszétiában

A húszéves orosz állampolgár az FSZB szerint azt tervezte, hogy a házi készítésű pokolgépének felrobbantása után a Közel-Keletre utazik, és ott beáll a terroristák közé.

Az Iszlám Állam terrorszervezet egyik követőjének robbantásos merényletét sikerült megakadályozni az észak-oszétiai Vlagyikavkazban – közölte kedden az orosz Szövetség Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolat-szolgálata.

A támadó, egy húszéves orosz állampolgár az FSZB szerint azt tervezte, hogy a házi készítésű pokolgépének felrobbantása után a Közel-Keletre utazik, és ott beáll a terroristák közé. A gyanúsított, aki ellen terrorszervezetben való részvétel és terrorcselekmény kísérlete címén indult eljárás, egy meg nem nevezett közigazgatási épületet akart megtámadni.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója június közepén közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben csaknem 160 terrorcselekményt sikerült megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában