Nagyköveti konferencia

2021.08.23. 21:04

Szijjártó Péter: komoly hét lesz (videó)

Kedden Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, szerdán a horvát külügyminisztert és a szerb integrációs minisztert, csütörtökön az EBESZ kisebbségügyi főmegbízottját, pénteken pedig a svájci külügyminisztert fogadja majd Szijjártó Péter Budapesten.

„Hat barátomat hívtam el az elkövetkező napokra”

– jelentette be Szijjártó Péter hétfő este a Facebookon közzétett videójában. A külgazdasági és külügyminiszter Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának hétfői látogatása kapcsán azt mondta, őt „alapvetően azért kértem meg, hogy beszéljen Nektek, Önöknek, mert az elkövetkezendő hónapokban sem fogunk megszabadulni a világjárványtól”.

„Holnap itt lesz Szergej Lavrov miniszter úr. A világjárvány kapcsán folytatott együttműködésünk alapvetően határozta meg a magyar járványkezelés sikerét”

– mondta Szijjártó Péter.

A bejegyzés szerint szerdára a horvát külügyminisztert és a szerb integrációs minisztert hívta meg, csütörtökön pedig Kairat Abdrakhmanovot, az EBESZ kisebbségügyi főmegbízottját, korábbi kazah külügyminisztert fogadja majd. Ennek kapcsán Szijjártó Péter hozzátette:

„a magyar külpolitika és nemzetpolitika találkozása és ezáltal a magyar külpolitika szíve közepe az a határon túl élő magyar nemzeti közösségek képviselete”.

Pénteken Ignazio Cassis, Svájc külügyminisztere érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában