Járvány

2020.06.02. 19:45

Szijjártó Péter: még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa ilyen védtelen legyen

A magyar és a dán külügyminiszter videókonferencia keretében vitatta meg a világjárvány lehetséges tanulságait.

Forrás: Facebook

Fotó: Szijjártó Péter

Szijjártó Péter és a dán külügyminiszter, Jeppe Kofod videókonferencia keretében vitatta meg a világjárvány lehetséges tanulságait

adta hírül a külgazdasági és külügyminiszter kedden hivatalos közösségi oldalán.

A tárcavezető közölte, egyetértettek abban, hogy még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa stratégiai kérdésekben ilyen védtelen legyen. Magyarország és Dánia is hatékony és szigorú intézkedéseket hozott, melynek nyomán most már a korlátozások észszerű, fokozatos feloldása is napirendre kerülhet.

Szijjártó Péter hozzátette, beszéltek a migráció kérdéséről is és egyetértettek abban, hogy a koronavírus tovább növelheti a migrációs nyomást Európa irányába, amit meg kell akadályozni. Ezért az embercsempész hálózatokat fel kell számolni, a segítséget helybe kell vinni a nehéz helyzetben lévő országokba, valamint a menekült státuszról szóló döntéseket az Európai Unió határain kívül kell meghozni.

Végezetül kiemeltem kollégámnak a dán vállalatok magyar gazdaságban betöltött szerepét, akiknek a munkahelyteremtő beruházásaikhoz a magyar kormány a jövőben is megad minden lehetséges segítséget

írta Facebook bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép: Szijjártó Péter a dán külügyminiszterrel egyeztet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában