Útonállás

2018.01.26. 19:27

Spanyol turistákat raboltak ki és erőszakoltak meg Szenegálban

Útonállók támadtak meg egy csoport spanyol turistát Szenegálban, megerőszakoltak két nőt, majd több ezer eurós zsákmányukkal elmenekültek – közölte pénteken a nyugat-afrikai ország hadseregének egyik ezredese.

A bűncselekmény csütörtökön történt a déli fekvésű Casamance régió Diouloulou nevű kistelepülésének közelében. Bár Szenegál egyik legszegényebb térségének számít Casamance, a turisták körében mégis népszerű trópusi erdősége és homokos tengerpartja miatt – mondta a névtelenséget kérő katonai tisztségviselő, aki szerint a hadsereg keresi az rablókat..

A dakari spanyol nagykövetség megerősítette: négy turistát megtámadtak, de nem nyilatkozott az állítólagos nemi erőszakkal kapcsolatban. A madridi külügyminisztérium időközben konzulátusi segítséget ajánlott fel a bűncselekmény áldozatainak.

A spanyol csoport egy bérelt autóval és szenegáli sofőrrel volt úton, amikor a fegyveresek feltartóztatták őket. Az ügyben megszólaló ezredes szerint az elkövetők két nőt megerőszakoltak az útszélen, majd 4000 euróval elszöktek.

Ez már a második erőszakos incidens az idén Casamance régióban. Január elején ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy csoport tűzifát gyűjtő civilt, megölve tizennégy embert és megsebesítve többeket. Az eset nyomán mozgósították a hadsereg alakulatait a térségben. A hatóságok attól tartanak, a romló közbiztonsági állapotok árthatnak a nyugat-afrikai állam turistalátványosságának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában