Csíksomlyó üzenete

2018.05.19. 09:42

Soltész Miklós szerint a kereszténység összefogásán múlik Európa sorsa

Pünkösd ünnepe és a csíksomlyói zarándoklat apropóján az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egy tévés nyilatkozatban elmondta: erre az összefogásra a magyarságnak és a Kárpát-medence többi népének is példát kell mutatnia.

Budapest, 2018. május 17. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár beszédet mond a csíksomlyói búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonat indulása elõtt a Nyugati pályaudvaron 2018. május 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Soltész Miklós a csíksomlyói búcsúval kapcsolatban az Echo Tv Napi aktuális című műsorának adott tegnapi telefonos interjúban elmondta: körülbelül 850 ember utazott el a zarándokvonatokon, nem csak anyaországi, hanem határon túli és a diaszpórában élő magyarok is. Kiemelte: örömteli, hogy egy katolikus ünnepből az összmagyarság ünnepe lett.

Európa megmaradása a kereszténység összefogásán múlik. Ez a pünkösd üzenete

- fogalmazott.

Szerinte azzal, hogy Magyarország már az elmúlt években elkezdte megvédeni a határait, a nyugati társadalmak is ráébredtek arra, hogy liberális vezetőik rossz irányba viszik az országukat. Nincs más megoldás, mint azokhoz az értékekhez visszatérni, amelyek eredményeként annak idején megalapították az Európai Uniót – tette hozzá.

Szerinte a több százezer főt megmozgató csíksomlyói búcsú üzenete, hogy a magyarságnak, de az itt élő többi nemzetnek is össze kell fognia szerte a Kárpát-medencében, mert ők őrzik a kereszténységet Európában.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünkön Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet mond a csíksomlyói búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonat indulása előtt a Nyugati pályaudvaron 2018. május 17-én.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában