monszun

2019.07.02. 10:28

Sokan meghaltak, amikor emberekre dőlt egy fal Indiában

Legalább 15 ember meghalt, 66 megsérült Mumbaiban a baleset következtében.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rafik Makbúl

Mumbaiban második napja szakad az eső, helyenként 24 óra alatt 300 milliméternyi esett. A nyomornegyedben, ahol a tragédia történt, a vízelvezető csatornákat a felgyülemlett szemét tömíti el.

A helyszínen még kutatnak a túlélők után, értesülések szerint még öten lehetnek a leomlott viskók romjai alatt. A város más részein hárman haltak meg az esőzés következtében.

Az indiai nemzeti katasztrófavédelmi erők tagjai kutatnak túlélők után
Fotó: Rafik Makbúl / MTI/AP

A városban leállt az élet. A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Az iskolák zárva vannak, a nemzetközi repülőterére érkező járatokat máshova irányították. Több ezren vesztegeltek a pályaudvarokon, mert a víz elöntötte a vasúti síneket, akadozik a forgalom.

A hatóságok Mahárástra államban, amelynek Mumbai a székhelye, bejelentették, hogy a szüntelen esőzés miatt a városban csak a katasztrófavédelem teljesít szolgálatot, minden más tevékenység leállt. Ez vonatkozik a tömegközlekedésre is.

A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint még napokig eltarthat a rendkívül esős időjárás.

Borítókép: Az indiai nemzeti katasztrófavédelmi erők tagjai kutatnak túlélők után a Mumbai Pimpripada nevű városrészében leomlott fal romjai között

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában