előrejelzés

2019.07.04. 18:40

Sok napsütés lesz hétvégén, de vasárnap zivatarokra is számíthatunk

Szabadtéri programokat inkább szombatra érdemes tervezni.

Forrás: Shutterstock

A hétvégén is nyáriasan meleg lesz, 30 fok körüli maximumokkal, sok napsütéssel. Vasárnap viszont többfelé várhatók záporok, zivatarok is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken szűrt lesz a napsütés. Az ország északi felében megerősödik a szél, az esti órákban pedig az északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás többfelé élénk, északon helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb – olvasható az előrejelzésben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában