Március 15.

2019.03.12. 11:30

Semjén Zsolt: a kitüntetettek életútja példa az egész magyarság számára

Amikor a magyar állam a nemzeti ünnepekhez kapcsolódva elismer valakit, azt a büszkeséget adja a magyarság minden tagjának, hogy a nemzetből ilyen nagyszerű emberek és ilyen nagyszerű teljesítmények fakadnak.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Egy nemzet akkor képes a megmaradásra, ha tagjaiban ott él a büszkeség és a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán kedden Budapesten.

Semjén Zsolt a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek járó elismerések átadásán úgy fogalmazott:

nincs még egy nép, amelyik arányait tekintve annyi Nobel-díjast adott a világnak, mint a magyarság, vagy annyi szentet a katolikus egyháznak, mint az Árpád-háziak.

Kitért arra is, hogy végigtekintve a történelmen, nincs egyetlen olyan kultúra sehol a világon, ahol valamilyen formában a kitüntetés, az elismerés ne létezne; az ember természetében van az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményeket méltóképpen elismerje.

Semjén Zsolt szerint a kitüntetéseknek a magyarság szempontjából nemzetmegtartó erejük van, és

amikor a magyar állam a nemzeti ünnepekhez kapcsolódva elismer valakit, azt a büszkeséget adja a magyarság minden tagjának, hogy a nemzetből ilyen nagyszerű emberek és ilyen nagyszerű teljesítmények fakadnak.

Kraft Péter, a KRAFT & Associates Kft. vezérigazgatója, egykori gazdasági minisztériumi turisztikai helyettes államtitkár (j) átveszi a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést 2019. március 12-én
Fotó: Mónus Márton / MTI

Az önök életútja, teljesítménye azért nemzetmegtartó erő, mert minden magyar számára értéket képviselnek – fordult a díjazottakhoz a miniszterelnök-helyettes.

Azok az eredmények, amelyeket a díjazottak elértek, nemcsak a kisebb közösségek számára jelentenek példát az élet bármely területén, hanem az egész magyarság, az egész nemzet számára

- mondta Semjén Zsolt.

Benkei Ildikó, a Kossuth Rádió Nemzetiségi és Külhoni Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztő-műsorvezetője, miután átvette a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést 2019. március 12-én
Fotó: Mónus Márton / MTI

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15. alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, a budapesti Karmelita kolostorban, ahol állami kitüntetéseket adtak át a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek 2019. március 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában