Érdekek ütközése

2019.04.15. 08:31

Schmidt Mária: nincs politikai mondanivalója az ellenzéknek

A Terror Háza Múzeum főigazgatója reméli, hogy Európában megerősödnek azok, akik a nemzetállami függetlenséget képviselik.

Forrás: Terror Háza

Az ellenzék csak azzal van elfoglalva, hogy az önkormányzati választásig leosszák a szerepeket egymás között. Tévednek, ha azt hiszik mindez érdekli az embereket – mondta Schmidt Mária a Hír TV Bayer show című műsorában.

Mint fogalmazott: az EP-választás hazai tétje az, hogy újra látják a magyar választópolgárok, hogy az ellenzéki oldalnak nincs politikai mondanivalója. Csak az önkormányzati választásra készülnek és megpróbálnak újra egy egységként fellépni – mutatott rá Schmidt Mária, aki szerint azonban mindezt nem kellene erőltetni.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója arról is beszélt: nincsenek nagy várakozásai az EP-választás kapcsán Nyugaton.

Mint mondta, az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit olyanok töltik be, akik a mostani globális elit emberei. Schmidt Mária ugyanakkor bizakodó, hogy megerősödik majd az a politikai tábor, amely ezzel szemben a nemzetállami függetlenséget képviseli, és valamennyire ellensúlyozni tudja majd a dolgokat.

Hozzátette: nem érti, hogy mit képzelnek a most helyzetben lévő vezetők, nem látja a koncepciót és víziót, amely Európa elmozdulását mutatná legalább középtávon. A történész szerint Európát jelenleg a nyugat és kelet ellentéte határozza meg: a vezető hatalmak francia és német irányítással Kelet-Európa megalázására, háttérbe szorítására törekednek, miközben Európa jelenlegi helyzetében éppen ellentétes folyamatokra volna szükség.

A műsor online megtekinthető a Hír TV oldalán.

 

Borítókép: Schmidt Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában