áldozatok

2018.08.30. 18:10

Rengeteg halottja és sebesültje van a líbiai harcoknak

Több tucat ember, többségében civil vesztette életét és sebesült meg az egymással rivalizáló milíciák közötti harcok következtében az elmúlt napokban a líbiai főváros, Tripoli déli részén – közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

A tárca adatai szerint legkevesebb 27 ember lelte halálát, és csaknem száz sebesült meg.

A TASZSZ orosz hírügynökség azonban az al-Vaszat líbiai hírportálra hivatkozva arról számolt be, hogy csak a Szaláh ed-Dín kerületi hadikórházba 41 halottat és 126 sebesültet szállítottak. Körülbelül 75 ember közepesen súlyos vagy válságos állapotban van.

A harcok hétfőn törtek ki Tripoli déli, külvárosi részén, és szerda este is tartottak, dacára a felek közötti, kedden bejelentett tűzszünetnek, amelyet szinte azonnal megsértettek nem sokkal az után, hogy élet lépett.

A tripoli székhelyű, nemzetközileg elismert líbiai egységkormány elnöki tanácsa hétfőn elítélte a harcokat, amelyeket úgy írt le, mint „törvényen kívüli bandák” által végrehajtott „fegyveres támadást”. A TASZSZ azonban az al-Vaszat nyomán azt írta, hogy a harcok két, az egységkormány alá tartozó különítmény között zajlanak.

Az összecsapások csütörtökön szüneteltek, miután újabb fegyvernyugvást hirdettek, a megfigyelők szerint azonban kérdéses, hogy a felek tartani fogják-e hozzá magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában