közös identitás

2019.06.05. 08:15

Pánczél Károly: új ajánlattal kell fordulnunk a szomszéd népek felé

Az országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke szerint a magyarokat az egész világon támogatni kell.

Egy nap megemlékezés, 365 nap nemzeti összetartozás, ennek a jegyében telne a Trianon századik évfordulójára tervezett emlékév – jelentette ki Pánczél Károly, az országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A kormánypárti politikus szándékai szerint a 2020-as emlékévben az elmúlt száz évben elért eredmények előtti tisztelgés mellett egy új ajánlatot tennének a szomszédnépek felé. Pánczél Károly kifejtette: ha egy nemzeti kisebbség jól érzi magát a szülőföldjén, az a többségi nemzet javát is szolgálja.

2010-ben fogadta el az országgyűlés a nemzeti összetartozás napjáról szóló törvényt, de ami ennél is sokkal fontosabb, megtörtént a nemzet határokon át történő egyesítése is – mondta, felelevenítve az elmúlt évek fontosabb nemzetpolitikai döntéseit.

A politikus szerint fontos, hogy generációk adják át egymásnak a magyar identitást, a hagyományokat, az anyanyelvet és a kultúra megőrzését. Emellett azonban elengedhetetlenek azok az intézkedések az állam részéről, amelyek támogatják a magyarokat, éljenek azok a világ bármely pontján.

Trianon kapcsán a nemzeti összetartozás bizottságának elnöke elmondta, bár egy országot halálra ítéltek, ennek ellenére az elmúlt száz évben is megmaradt a magyarság, amely egy erős nemzet a Kárpát-medencében.

A műsorban Pánczél Károly a jövőre vonatkozó állításait is összegezte, amely szerint új ajánlattal kell fordulnunk a szomszéd népek felé, hiszen önmagukban a nemzetek el fognak veszni. Emellett azonban a társadalmi béke záloga, egyúttal gazdasági prosperitás is, hogy a magyar kisebbségek autonómiáját tiszteletben tartsák a környező országok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában