életet is követelt

2019.04.14. 08:51

Ötszáz légi járatot töröltek az Egyesült Államokban az időjárás miatt

Több tornádó söpört és söpör végig az államon kidőlt fákat, megrongálódott, vagy teljesen összedőlt házakat hagyva maguk után.

People walk to check the debris after tornadoes in Canton, the United States, on April 30, 2017. At least five people were killed and 49 others injured Saturday night after tornadoes hit the northeastern part of the U.S. state of Texas. (/Tian Dan)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Tian Dan

A szélsőséges időjárás Texasban okozza a gondot: Houston és a tőle 400 kilométerre lévő Dallas-Fort Worth nemzetközi repülőtereit bénította meg. Több tornádó söpört és söpör végig az államon kidőlt fákat, megrongálódott, vagy teljesen összedőlt házakat hagyva maguk után.

Két gyermek – 3 és 8 évesek – egy autóban lelte halált, mert menet közben épp a kocsi hátsó felét zúzta össze egy kidőlt fa. Elöl ülő szüleik ugyanakkor nem sérültek meg.

A tornádókat van, hogy jégeső kíséri, és igen pusztító. A „jégcseppek” között akadt csaknem nyolc centiméter átmérőjű is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában