MÁV

2019.06.06. 08:20

Országos ellenőrzést tartanak a vasúti átjárókban

Országos ellenőrzést tart a MÁV és a rendőrség a vasúti átjárókban csütörtökön, a nemzetközi útátjárós biztonsági napon – közölte a MÁV csütörtökön.

A közleményben azt írták, a rendőrök június 6-án országosan

több mint hatvan helyszínen ellenőrzik a közúti közlekedőket,

a vasútbiztonsági szakértők pedig szórólapokkal és szóban hívják fel az autósok, kerékpárosok figyelmét a kockázatokra a 2009 óta évente megtartott nemzetközi útátjárós biztonsági kampány részeként.

Vizsgálják továbbá a közúti-vasúti kereszteződések állapotát, a vágányok melletti területeket, az útburkolat minőségét, a felfestéseket, a fénysorompójelzők, optikák épségét, láthatóságát.

2017-ben 157 vasúti átjáróban 190-szer, 2018-ban 222 átjáróban 184-szer ellenőriztek – tették hozzá.

Ismertették:

2018-ban a MÁV és a MÁV-pályahálózatának vasúti-közúti kereszteződéseiben nyolcvankilenc ütközés és gázolás történt.

Ez hattal több, mint 2017-ben, de a tavalyi utolsó negyedévben 22-ről 17-re, idén január-májusban 25-ről 20-ra csökkent a balesetek száma az előző évek azonos időszakaihoz képest. 2019-ben május végéig húsz baleset – öttel kevesebb, mint 2018 azonos időszakában – történt az átjárókban. A balesetekben heten haltak meg és négyen súlyosan megsérültek.

A MÁV felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek az autóvezetők figyelmetlensége és a KRESZ megszegése miatt következnek be. Az utazási szezon, valamint az iskolai nyári szünet közeledtével különösen fontos, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok – az előírásokat betartva – körültekintően közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában