Terrorizmus

2019.06.29. 10:18

Huszonöt embert gyanúsítanak a tunéziai robbantások kapcsán a helyi hatóságok

Huszonöt, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe a tunéziai hatóságok azóta, hogy két nappal ezelőtt két öngyilkos merénylő a főváros, Tunisz belvárosában felrobbantotta magát.

A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék az országban lévő fegyveres csoportokat, illetve tagjaikat őrizetbe vegyék – derült ki a belügyminisztérium szombati közleményéből.

A hírügynökségi beszámolók szerint az első merényletet csütörtökön egy rendőrautó közelében követték el, nem messze a francia nagykövetségtől. A robbanásban egy rendőrtiszt az életét vesztette, további nyolc ember pedig megsebesült. Nem sokkal ezután egy második merénylet is történt. Az elkövető a terrorelhárító központ parkolójában robbantotta fel magát. Hatósági források szerint négyen megsebesültek.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában