iszlám állam

2018.06.19. 19:21

Őrizetbe vettek három embert Hollandiában terrorizmus gyanújával

A hatóságok az akció során lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat, jegyzeteket, az egyik házban pedig egy sörétes puskát és egy pisztolyt is.

Őrizetbe vettek kedden három embert Hollandiában az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel való kapcsolat gyanúja miatt. Egy DNS-vizsgálat megállapította, hogy az ujjlenyomataik rajta voltak több olyan fegyveren is, amelyeket egy merényletre készülő szélsőségestől foglaltak le Franciaországban, még 2016-ban.

A holland rendőrség közleménye szerint az akció keretében őrizetbe vettek egy 26, egy 30 és egy 53 éves, holland állampolgárságú férfit. Egy negyedik, szintén holland állampolgárságú gyanúsított már börtönben van egy másik bűncselekmény miatt.

A hatóságok az akció során lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat, jegyzeteket, az egyik házban pedig egy sörétes puskát és egy pisztolyt is.

Az ügyészség szerint a holland hatóságok egy ideje már figyelték a gyanúsítottakat amiatt, hogy kapcsolatban álltak korábban szintén terrorizmus gyanújával őrizetbe vett több emberrel is.

Ujjlenyomataik megtalálhatóak voltak egy sporttáskán és több olyan lőfegyveren, amelyeket a francia hatóságok foglaltak le 2016 márciusában egy dzsihadistától Párizs egyik északi elővárosában, Argenteuil-ben. A lakásban öt, Kalasnyikov típusú gépkarabélyt, pisztolyokat, 30 kilogramm robbanószert, gyújtószerkezeteket, hamis útleveleket, mobiltelefonokat és az Iszlám Állam dzsihadista irományait foglalták le a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában