Ország-világ

2021.06.16. 13:41

Orbán Viktor Schüssel korábbi osztrák kancellárral tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban a gazdasági újraindításról és az európai politikai változásokról tárgyalt Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárral, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökével – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárt, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2021. június 16-án. Orbán Viktor a gazdasági újraindításról és az európai politikai változásokról tárgyalt Wolfgang Schüssellel.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fishcer Zoltán

A megbeszélésen, melyen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, a járvány utáni újraindításról folytattak eszmecserét; Orbán Viktor tájékoztatta osztrák néppárti vendégét a sikeres magyar járványügyi védekezés tapasztalatairól, az oltási terv végrehajtásáról.

Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel az Európai Unióban végbemenő politikai változásokról, Közép-Európa szerepének felértékelődéséről és az európai pártviszonyok alakulásáról is egyeztettek.

Felidézték Schüssel kancellár 2000 áprilisi magyarországi látogatását; Orbán Viktor miniszterelnök volt az első, aki nyilvánosan és határozottan kiállt az akkor uniós szankciókkal sújtott osztrák kormány és az osztrák kancellár mellett – emlékeztetett Havasi Bertalan.

Hozzátette: Wolfgang Schüssel szerda délután beszédet mond Helmut Kohl halálának 4. évfordulóján Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotában, emlékezésképpen a német egység kancellárjára, Európa díszpolgárára, valamint Kohl szellemi örökségére, a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának rendezvényén.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárt, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2021. június 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában