Üzenet haza

2018.10.18. 19:15

Orbán Viktor: megvédtük hazánk határvédelemhez való jogát (videó)

Az EU-csúcsról küldött videóüzenetet Facebook-oldalán keresztül a magyar miniszterelnök, amelyben arról beszél, hogy sikerült megvédeni Magyarország határvédelemhez való jogát, de a vita nem ért véget, mert a brüsszeli bürokraták továbbra is támogatják a bevándorlást.

Brüsszel, 2018. október 18. Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai brüsszeli csúcstalálkozójának második napi tanácskozására érkezik 2018. október 18-án. A csúcstalálkozó elsõ napján nem sikerült megállapodásra jutni a brit uniós tagság megszûnésének feltételrendszerérõl. MTI/EPA/Francois Walschaerts *** Local Caption *** Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai brüsszeli csúcstalálkozójának második napi tanácskozására érkezik 2018. október 18-án. A csúcstalálkozó elsõ napján nem sikerült megállapodásra jutni a brit uniós tagság megszûnésének feltételrendszerérõl. MTI / EPA Francois Walschaerts

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Francois Walschaerts

Sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, és nem egyedül, hanem néhány másik országgal karöltve sikerült visszavernünk a brüsszeli bürokraták bevándorlást támogató javaslatait – mondja Orbán Viktor a videóban.

A vita azonban fennmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog, ezért ilyen javaslatokat támogatnak a jövőben is. És vagyunk mi, akik azt mondjuk, a határainkat meg kell védeni, a migráció veszélyes dolog, minden ország maga dönthessen arról, kíván-e bárkit beengedni a saját területére. A vita tehát megmaradt, a vitát decemberben folytatjuk – fogalmaz a felvételen a kormányfő.

Borítókép: Orbán Viktor az Európai Unió tagországai brüsszeli csúcstalálkozójának második napi tanácskozására érkezik 2018. október 18-án

Fotó: MTI / EPA / Francois Walschaerts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában