vakáció

2018.08.02. 12:01

Nyári gyerektáborokat szervez a rendőrség

Az ingyenes bűnmegelőzési táborok iránt nagy a kereslet.

Bűnmegelőzési nyári táborokat szervez gyermekeknek az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a táborok iránt nagy az érdeklődés – mondta Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője csütörtökön Budapesten.

Németh Ágnes az MTI-nek kifejtette: a rendőrség évek óta dolgozik táborokban, és szervez maga is táborokat. A táborok ingyenesek, és szeretnék minél több gyermek érdeklődését felkelteni ezzel a kezdeményezéssel – magyarázta.

Közölte: általános iskolás gyermekeket várnak a táboraikba, és ezzel is igyekeznek segíteni a szülőknek, akiknek nyáron meg kell oldaniuk a gyermekek felügyeletét. A táborok iránt mindig nagy az érdeklődés, hiszen a szülőknek biztonságot ad, hogy a rendőrség a szervező, így rendőrök vannak a helyszínen, másrészt az ingyenesség is jelenetős vonzerő – mutatott rá.

Megjegyezte: a tábor egyhetes, az Óbudai Szabadidőparkban például négy hétig hetente ötven gyermeket várnak.

Németh Ágnes úgy vélte, ilyenkor játék közben tanulnak a gyermekek, hiszen reggeltől estig játékos foglalkozásokon vesznek részt, és megtudhatják, hogyan működik a rendőrség, mi egy rendőr feladata, továbbá azt is, hogy mit lehet tenni baj esetén. A cél az, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, és közben tanuljanak is – mondta.

Kitért rá: ha bárki, aki tábort szervez, felkéri a rendőrséget, szívesen tartanak foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában