Ország-világ

2021.01.12. 18:20

NNK: többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

A vizsgálati eredmények alapján az első héten egyik településen sem tapasztaltak jelentős növekedést.

Többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció – írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati oldalon azt írták: 2021 első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat.

A vizsgálati eredmények alapján az első héten egyik településen sem tapasztaltak jelentős növekedést. Debrecenben, Kaposváron, Salgótarjánban és az öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) csökkenő a tendencia. Szekszárdon és Szolnokon azonban továbbra is az átlagosnál magasabb az új koronavírus koncentrációja a szennyvízben – tették hozzá.

Kiemelték továbbá, hogy a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!

Fontos a legalább 1,5 méteres távolság megtartása, a maszk viselése, valamint a gyakori és alapos kézmosás is – sorolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában