lángkoporsó

2018.01.14. 10:58

Elsüllyedt az iráni olajszállító

Egy hétig lángolt a Kínai-tengeren az iráni olajszállító hajó. Vasárnap délelőtt jelentette a kínai sajtó, hogy a hajó elsüllyedt.

„A tengeri hatóságok legfrissebb adatai szerint a Szancin teljesen elsüllyedt” – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A kínai közlekedési minisztérium által 2018. január 12-én közreadott képen a lángoló Sanchi iráni tartályhajót oltják a kelet-kínai partoknál január 10-én, három nappal az után, hogy az Iránból Dél-Koreába tartó olajszállító egyelőre ismeretlen okból összeütközött egy hongkongi teherhajóval. (MTI/AP/Kínai közlekedési minisztérium)

A hajón 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig. A többiek eltűntek.

Az iráni mentőegységek szóvivője vasárnap közölte, hogy nincs már esély arra, hogy túlélőt találjanak, mert a hajó egészét elborították a lángok, és meg sem tudják közelíteni.

„A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük” – mondta el Mohammed Rasztad.

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt hajózó, Szancsi nevű iráni tartályhajó január 6-án borult lángba, miután összeütközött egy kínai hajóval Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre keletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában