Közvélemény

2019.05.01. 08:58

Nézőpont Intézet: uniópártiak, de reformokat szeretnének a közép-európaiak

A Nézőpont Intézet nemzetközi kutatása szerint a közép-európaiak uniópártiak, túlnyomó többségük maradna az Európai Unióban, de reformokat szeretnének.

Nagy Dániel, az intézet kutatója az M1 csatorna szerda reggeli műsorában elmondta, a felmérés szerint csak minden tizedik ember lépne ki az EU-ból, mintegy 80 százalékos a bennmaradást választók aránya.

Ezzel együtt Közép-Európában minden második ember (50 százalék) úgy értékelt, hogy inkább rossz irányba mennek a dolgok. Nagy Dániel azt mondta:

az emberek többek között a migráció és a határvédelem kérdésében nem értenek egyet a jelenlegi irányvonallal, és szerinte „tetézi a gondokat”, hogy a kötelező betelepítési kvóta továbbra sem került le a napirendről.

A kutató elmondta, nagy felmérésükből az is kiderül: Németországban is többen vannak a bennmaradást választók, de egyharmaduk a kilépést választaná. Euroszkeptikus országnak számít Csehország, ahol a megkérdezettek egyharmada kilépne az EU-ból – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában