Járvány

2020.03.30. 23:27

New York állam kormányzója az orvosok és az ápolók segítségét kéri

Akinek van ideje és energiája, kérem, jöjjön segíteni nekünk, később mi is segíteni fogunk – Andrew Cuomo.

Kérem, jöjjenek, segítsenek nekünk!„ – fordult az Egyesült Államok valamennyi orvosához és ápolójához Andrew Cuomo, New York állam kormányzója. Az államban megállíthatatlanul emelkedik a Covid-19 halálos áldozatainak száma.

A Johns Hopkins egyetem és kórház legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban hétfőn reggeltől a kora délutáni órákig több mint háromszázzal emelkedett a koronavírus-járvány halottainak a száma. A reggeli adatok szerint az országban 143532 regisztrált fertőzött és 2572 halott volt, míg kora délután a diagnosztizált fertőzöttek száma 153246 főre, a halottaké pedig 2828-ra emelkedett.

Sajtókonferenciáján Andrew Cuomo kormányzó az Egyesült Államok valamennyi orvosához és ápolójához intézett segélykérésében úgy fogalmazott: ”akinek van ideje és energiája, kérem, jöjjön segíteni nekünk, később mi is segíteni fogunk!„. A kormányzó ugyanakkor hozzátette, hogy bár még mindig nagyon magas, de csökkenőben van a kórházi kezelésekre szorulók lélekszáma.

Valamennyi tagállamban növekedett a megállapított fertőzöttek száma, különösen Marylandben és a déli Louisianában rosszabbodik feltűnően a helyzet. John Bel Edwards, Louisiana kormányzója a Fox televíziónak adott hétfői interjújában elmondta: az államnak 12 ezer lélegeztetőgépre lenne szüksége, de eddig csak 192 berendezés érkezett. A hét végére – mondta – az új betegeket már nem tudják lélegeztetőgépre tenni. Louisianában több mint 4 ezer regisztrált fertőzött és 185 halott áldozata van a járványnak.

Az amerikai sajtóban szívszorító riportok és tudósítások jelennek meg a járvány sújtotta tagállamokból. ”Reggeltől estig halottakat szállítunk„ – nyilatkozta az egyik orvos New York városában a The New York Times című lap riporterének. A The Washington Post arról írt, hogy Maryland államban a már a lepusztultság miatt lezárt kórházakat is újranyitják, és konferenciaközpontokban is rendeznek be kórházakat. Az NBC televízió jelentései szerint kezd kritikussá válni a helyzet Utah államban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában