fokozódó erőszak

2020.08.14. 07:30

Nem szűnnek a rendőröket ért atrocitások (videó)

Az elmúlt néhány nap alatt rengeteg támadással és veszélyhelyzettel kellett szembenézniük a rendőröknek, volt, ahol vascsővel támadtak rájuk, de lövöldözés és köpködés is történt.

Három rendőr súlyosan megsérült, amikor egy férfi vascsővel rájuk támadt Párizsban a 13. kerületben – írja a V4NA Hírügynökség. A rendőrök végül kénytelenek voltak a szolgálati fegyverüket használni, hogy megfékezzék, de így is kórházi ápolásra szorulnak, egyiküknek leszakadt egy ujja, egy másik pedig súlyos fejsérülést szenvedett. A rendőrök lakossági bejelentésre mentek ki a helyszínre és igazoltatni akarták a nadrág nélküli hajléktalan férfit, amikor az rájuk támadt. A támadó megpróbált elmenekülni, de a rendőrök rálőttek, majd letartóztatták – írja az RTL.fr.

Nizzában is lövöldözés volt, de itt nem a rendőrök lőttek, hanem ők voltak a célpont. Egy rendőrőrs közelében a Place Saetone-n adott le több lövést is egy ötven év körüli nő, ám a rendőrök nem sokat teketóriáztak, egyikük, aki a nő látókörén kívül volt, hirtelen lerohanta és a földre teperte. A történteket többen is felvették, Eric Ciotti helyi képviselő a Twitteren méltatta a rendőrök hidegvérét és bátorságát, kiemelve, hogy nem használtak fegyvert, holott fenyegetve voltak.

A város polgármestere, Christian Estrosi szintén közzétett a Twitteren egy videófelvételt és azt írta mellé, hogy büszke a város rendőreire, akik sikeresen ártalmatlanítottak egy fegyveres nőt és megakadályoztak egy tragédiát.

A nőnél egy Beretta típusú fegyver volt, melyben csak vaktöltények voltak és miközben megbilincselték a rendőrök, azt kiabálta, hogy lőjék le, mert úgy sincs veszíteni valója. Egy helyi rádió értesülései szerint pszichiátriai szakértői vizsgálatnak vetik alá – írja a Le Figaro.

A Lotaringiában lévő Metz városában sem unatkoztak a rendőrök, itt ugyanis egy erősen ittas férfi egy furgonnal nekiment egy bevásárlóközpont kapujának, majd megpróbált odébbállni, de menekülés közben összeütközött egy másik autóval. Kipattant a járműből és a másik kocsi sofőrét megfenyegette egy kalapáccsal, ekkor értek oda a rendőrök és elállták a furgon útját, hogy ne tudjon a férfi elmenekülni. Letartóztatták és bevitték a rendőrségre, ahol, kihasználva, hogy nem tudták a rendőrök ráadni a maszkot, leköpte őket. De itt még nincs vége a fordulatos történetnek, ugyanis ezután derült ki, hogy a furgont pár nappal korábban Luxemburgban lopták el, a férfi pedig illegális migráns, aki egy szót sem beszél franciául, ezért kitoloncolják az országból.

A szomorú sorozatnak ezzel még nincs vége. Párizsban tragédiával végződött egy rendőri igazoltatás, sajnálatos módon egy kerékpáros életét vesztette, amikor elütötte egy, a rendőrök elől menekülő autós. A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit lehet tudni, hogy a férfi nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, ezért üldözőbe vették és menekülés közben elgázolta a szerencsétlen kerékpárost. A gázolót azonnal letartóztatták, a történtekről a Le Figaro számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában