kitiltás?

2019.11.15. 10:12

Nehéz kiigazodni Karácsony Gergely dízelstop-ötletén

Egyik nap még kitiltotta volna a dízelautókat a fővárosból, másnap már letagadta, aztán jött egy új ötlet.

Nemrég még arról beszélt Karácsony Gergely, hogy ki fogja tiltani az összes dízelautót a fővárosból, egy nappal később már hazugságnak nevezte azt, hogy arról beszélt, kitiltaná az összes dízelt, aztán még egyet csavart az addigiakon: egy harmadik verzióval állt elő – írja az Origo.

„Megfontolt, hosszútávú stratégia keretében szigorítjuk a behajtást, és bizonyos besorolású autók nem hajthatnak be a városba. Szó nincs arról, hogy minden dízelautót azonnal kitiltanánk. Természetesen olyan szakmai javaslatot teszünk, amely kellő egyensúlyt tud teremteni a város levegőminőségének és a közlekedők szempontjai között. De az egyszerűen hazugság, hallgassák vissza a felvételt, arról beszéltem, hogy hosszútávon erre is fel kell készülnünk”

- ezt válaszolta Karácsony Gergely, amikor a HírTV rákérdezett, komolyan gondolta-e azt, hogy az összes dízelautót kitiltaná a fővárosból.

 

Szavaiból két fontos dolog derült ki:

  • csak bizonyos besorolású autókat tiltanának ki Budapest utcáiról, nem az összes dízelautót
  • hazugságnak tartja, hogy korábban valamennyi dízelautó kitiltásáról beszélt.
  • Pedig a Karácsony által emlegetett felvétel teljesen mást mutat, írja az Origo, amely idézi a főpolgármester Inforádiónak adott nyilatkozatát:

    Inforádió: Abból, hogy klímavészhelyzetet hirdettek, abból egy idő után következik, hogy nem mehetek haza a 15 éves dízelautómmal?

    Karácsony: Előbb-utóbb következni fog.

    Inforádió: Százezreket fog érinteni...

    Karácsony: Igen, természetesen. Ezért nem az egyik napról a másikra szeretnénk ezt meghatározni.

    Az új ötlet

    Miután heves bírálatokat váltott ki a dízelautók kitiltása a budapestiek körében, Karácsony Gergely újabb ötlettel állt elő – írja az Origo.

    Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené. A Levegő Munkacsoport elnöke, Lukács András szerint egy ilyen intézkedésnek a zónák környékén élők lehetnek a kárvallottjai – számolt be a Magyar Nemzet.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában