al-Shabaab

2019.02.05. 11:20

Negyven terroristával végeztek Szomáliában

Az al-Kaidához köthető terrorszervezet tagjai többször követtek el véres merényletet a kormányerők és más célpontok ellen.

Az al-Shabaab terroristaszervezet negyven harcosával végzett az elmúlt hétvégén a szomáliai hírszerzés (NISA) az ország déli részén – áll a NISA kedden kiadott közleményében.

A kelet-afrikai ország biztonsági erői szombaton indítottak nagyszabású katonai akciót a terroristák ellen a dél-szomáliai Alsó-Shabelle körzetben.

Hétfőn autóba rejtett pokolgép lépett működésbe egy bevásárlóközpont előtt Mogadishuban. A legalább 12 halálos áldozatot követelő merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab jelentkezett.

Az al-Kaidához köthető terrorszervezet, amely elsősorban az ország déli és középső részén tart ellenőrzése alatt nagyobb területeket, többször követett el véres merényletet Szomáliában a kormányerők és más célpontok ellen. Célja, hogy megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló iszlám törvénykezést vezessen be Szomáliában. Az ő számlájukra írható több kenyai merénylet is, főleg mióta a nairobi vezetés katonákkal támogatja a dzsihadisták elleni küzdelmet Szomáliában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában