Terrorellenes művelet

2018.08.29. 17:01

Nagy számú szélsőségessel végzett az egyiptomi hadsereg

Legkevesebb húsz szélsőségessel végeztek Egyiptomban az elmúlt napokban egy nagyszabású terrorellenes művelet keretében – közölte az észak-afrikai állam hadserege szerdán.

Az egyiptomi fegyveres erők közleménye szerint a terroristákat a forrongó Sínai-félsziget északi csücskében és az ország Líbiával közös határán, a nyugati sivatagban ölték meg légicsapásokban, illetve a bombázásokat követő tisztogató akciókban. Az egyiptomi erők terroristák 18 búvóhelyét és fegyverraktárát számolták fel, semlegesítettek 41 robbanószerkezetet és őrizetbe vettek 83 gyanúsítottat.

A nyugati sivatagban végrehajtott légicsapásokban megsemmisült az iszlamisták 39 járműve is. Ezeken lőszer és fegyverek voltak a hadsereg közlése szerint, amelyet eddig független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

Egyiptom február 9-én indított nagyszabású terrorellenes műveletet. Az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam terrorista szervezet dzsihádistái ellen a Sínai-félsziget északi részén. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat. Az Egyiptommal szomszédos, káoszba süllyedt Líbiában egyéb iszlamista erők mellett megvetette a lábát az Iszlám Állam is. A két ország közötti 1150 kilométer hosszú határ nehezen ellenőrizhető, sivatagos területen fut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában