természeti csapás

2019.07.14. 17:32

Nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát

Halálesetekről nem érkezett jelentés.

Nagy erejű – 7,3-as fokozatú – földrengés rázta meg Indonézia keleti részét vasárnap, több ház megrongálódott, a lakosok pánikszerűen menekültek házaikból ideiglenes menedékeket keresve.

Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) szerint a 7,3-es erősségű földrengés központja Ternate-tól, Észak-Maluku tartomány székhelyétől 166 kilométerre délkeletre volt, a fészke pedig 10 kilométer mélyen.

Az indonéziai katasztrófa-elhárítás szerint a szárazföldön történt földmozgás nem váltott ki szökőárveszélyt. A hatóságok nem adtak ki cunamiriadót.

A televízióban látni lehetett, amint a lakosok sikoltozva menekültek ki egy ternate-i bevásárló központból.

Az indonéziai földrengéskutató központ szerint a földmozgást több kisebb utórengés követte. A rengést és az utórengéseket Észak-Szulavézi tartomány több részén is lehetett érezni, de itt sem érkeztek hírek áldozatokról.

A egymillió lakosú Észak-Maluku tartomány egyike Indonézia egyik legritkábban lakott területeinek.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia a csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkáni kitörések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában