Elkészült a szakvélemény

2020.05.21. 17:42

Nagy bajban van az MSZP egykori politikusa, Donáth László

Az ügyészség szerint a szexuális kényszerítés gyanúját erősíti a nemrég elkészült szakértői vélemény.

Az ügyészség álláspontja szerint a megalapozott gyanút erősíti a volt MSZP-s politikus, Donáth László ügyében a nemrég elkészült pszichológus szakértői vélemény – tudta meg a PestiSrácok.hu. A momentumos Donáth Anna édesapjának zaklatási botrányában tavaly nyáron kezdett nyomozni a rendőrség, majd szeméremsértéssel és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg az egykori politikust, miután az egyik volt munkatársa feljelentette.

Ahogy azt már többször megírta a PestiSrácok.hu, a TV2 hírműsorában arról számoltak be tavaly ősszel, hogy botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és akinek befolyásától tartottak az érintettek.

Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette őt. Az ügyben még tavaly júniusban nyomozás is indult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) szexuális kényszerítés gyanúja miatt, majd – ahogy arról a PestiSrácok.hu beszámolt – emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg tavaly decemberben a volt szocialista politikust, aki először csak annyit ismert el, hogy könnyű testi sértés miatt hallgatták meg. Ez nem volt igaz, hiszen még az ügyészség is megerősítette a portálnak, hogy az ügy érintettjét a PestiSrácok.hu-n közölt cselekményekkel gyanúsították meg.

A 888.hu-nak egy másik érintett is megszólalt, aki elmondta:

„Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle. Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.”

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön arról kezdett el beszélni, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A szakértő nagy segítség minden nyomozásban, hiszen az ilyen esetekben a traumatizáltságot, illetve az élet – és élményszerűséget vizsgálja meg. A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu-nak küldött tájékoztatása szerint elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában