Pénzügyek

2021.06.04. 16:19

Nacsa Lőrinc: Gyurcsány privatizációból és állami bankok hiteleiből gazdagodott

Gyurcsány Ferenc DK-elnök privatizációból és állami bankoktól kapott hitelekből szerezte a vagyonát, most mégis az ő felesége beszél az összeférhetetlenségi szabályok szigorításáról – reagált Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a DK európai parlamenti képviselőjének nyilatkozatára.

Dobrev Klára (DK) pénteken azt ígérte: ha kormányt alakíthat 2022-ben, újra elfogadtatja azt az összeférhetetlenségi törvényt, amelynek alapján a kormányfő, a miniszterek, az állami vezetők és családtagjaik nem részesülhetnek állami támogatásban, és nem indulhatnak közbeszerzéseken.

Nacsa Lőrinc válaszában kijelentette: a kormányoldal az elmúlt években szigorította az átláthatósági és összeférhetetlenségi szabályokat, és Európa egyik legszigorúbb közbeszerzési törvénye van hatályban Magyarországon.

Ezeket a módosításokat a baloldal rendszerint nem szavazta meg – mutatott rá –, most pedig annak a Gyurcsány Ferencnek a felesége beszél, aki privatizációból és állami bankoktól kapott hitelből szerezte a vagyonát.

Nacsa Lőrinc hozzátette: Gyurcsány Ferencnek olyan állami bank adott hitelt, ahol Dobrev Klára édesanyja volt a bankelnök. Miniszterelnöksége idején pedig Gyurcsány Ferenc kétszeresére emelte a villamos energia árát, miközben saját cégének olcsóbban adta az áramot – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában