Ostrom alatt áll Európa

2021.01.14. 09:48

Migránsokat szállító embercsempészeket fogtak el

Egy török férfi és egy román nő 31 szír és afgán állampolgárt szállítottak kamionjukban.

Elfogtak a rendőrök egy török férfit és egy román nőt, aki a gyanú szerint harmincegy illegális bevándorlót szállított egy kamion rakterében csütörtök virradóra – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján azt írták, hogy a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont. A jármű sofőrje egy török férfi volt, és vele utazott egy román nő is.

A járőrök a kamion átvizsgálásakor a raktérben 31 külföldit találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a férfi és a nő a 31 határsértőt Nyugat-Európába akarta csempészni.

A rendőrök a férfit és a nőt elfogták, elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van, a 31 illegális migránst pedig a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő idegenrendészeti meghallgatásra – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában