Illegális bevándorlás

2018.11.09. 13:48

Migránsokat akadályoztak meg abban, hogy leszálljanak a vonatról a boszniai-horvát határon

A helyi hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a további beáramlást.

A boszniai hatóságok pénteken a boszniai-horvát határnál megakadályozták, hogy 146 migráns leszálljon a Szarajevóból Bihacba közlekedő vonatról, ezzel megakadályozva, hogy a Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlók közelebb jussanak a horvát határhoz – közölte értesülését a honlapján a Nezavisne Novine című napilap.

Az északnyugat-boszniai Bihacba az utóbbi hónapokban több ezer migráns érkezett, hogy onnan továbbhaladhasson Horvátországba. Mivel azonban az átkelés nehéz és veszélyes, illetve a horvát hatóságok is fokozottan őrzik a határt, Bihac környékén több ezer illegális bevándorló gyűlt össze, és a helyi hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a további beáramlást.

A vonaton eredetileg 153 migráns tartózkodott, hetüknek – mozgássérülteknek és egy kisgyerekes családnak – azonban megengedték, hogy leszálljanak, és a helyi befogadóközpontban pihenjenek meg.

A péntekihez hasonló eset történt október 24-én is, akkor 90 migránsnak tiltották meg, hogy leszálljon a vonatról, később pedig buszokkal visszaszállították őket a Szarajevó melletti Hadzici befogadóközpontjába.

A vasúttársaság bejelentette, kártérítést követel a rendőrségtől, mert azáltal, hogy a migránsok miatt akadályozta a vonat közlekedését, a többi utasnak, illetve a vasúttársaságnak is kárt okozott. Ez alátámasztja a rendőrség korábbi közlését, amely szerint más szervek nem igazán együttműködőek a migránsáradat megakadályozásában.

Az idei boszniai „migránsáradat” kezdete óta 11 500 illegális bevándorló érkezett a boszniai-horvát határ környékére – közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.

Az illegális bevándorlók Boszniából Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszországba, Ausztriába és Németországba szeretnének eljutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában