abszurd helyzet

2019.07.02. 18:52

Merkel kérésére újra felfüggesztették a tanácsülést

A Soros-hálózat ellentámadásba lendült a brüsszeli EU-csúcson, mindent megtesznek azért, hogy Timmermans legyen a bizottsági elnök. A szociáldemokratákon keresztül hátba támadták Angela Merkelt, Németországban ennek eredményeként koalíciós válság van.

Emiatt Merkel kérésére megint felfüggesztették a tanácsülést, pedig az EU-csúcs már kész lett volna elfogadni a kompromisszumot – írja az Origo.

Egészen abszurd helyzet alakult ki így mind az uniós vitán, mind Németországban. Ugyanis van egy CDU-s jelölt, akit mindenki kész támogatni. Egy valaki nem: éppen a német kancellár, Angela Merkel. Azaz, Angela Merkel lényegét tekintve azért küzd, hogy negyven év után ne egy német nő vezesse az Európai Bizottságot.

A német kancellár megmagyarázhatatlannak tűnő viselkedésének természetesen van magyarázata: saját országában megzsarolták a baloldali szociáldemokraták, mert nekik az a legfontosabb: Soros embere, Frans Timmermans legyen az uniós elnök.

Diplomáciai források szerint most Brüsszelben mindenki a német kancellára vár, az összes többi vezető között teljes az egyetértés a csomagban, ami így néz ki: a Bizottság elnöke a német néppárti Ursula von der Leyen, az Európai Tanács elnöke a belga liberális miniszterelnök, Charles Michel, a külügyi főképviselő a spanyol szociáldemokrata Josep Borell, az Európai Parlament elnöke pedig a bolgár szocialista Szergej Sztanisev. Az Európai Központi Bank elnöke pedig a francia Christine Lagarde lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában