segíti a tájékozódást

2018.04.27. 19:06

Megújult az örökségvédelmi honlapja, egyszerűbb lesz az ügyintézés

Megújult a kormány örökségvédelmi holnapja, amely elsősorban a Miniszterelnökség által ellátott hatósági és központi hivatali ügyekben történő ügyféltájékoztatást szolgálja.

A közigazgatás korszerűsítése és ügyfélbarát fejlesztése jegyében a kulturális örökség védelméért felelős tárcaként, a Miniszterelnökség létrehozta a Kormányzati Portál rendszerén belül az oroksegvedelem.kormany.hu internetes tájékoztató oldalt – közölte a Miniszterelnökség.

Az ügyfelek az oldalon a műtárgyak, műkincsek védelmével, kiviteli engedélyezésével, lopott, eltűnt műkincsek nyilvántartásával, a műemléki, régészeti, illetőleg világörökségi ingatlanörökség nyilvántartásával, valamint a védetté nyilvánításukkal kapcsolatos eljárásokról és szolgáltatásokról kaphatnak naprakész felvilágosítást, vagy érhetik el a vonatkozó nyomtatványokat és adatbázisokat.

Az új honlap ezen túlmenően az örökségvédelmi szakirányítás eszközeiről is tájékoztatja a látogatókat, így például a szakmai irányelvek mellett a műemléki és régészeti szakértői névjegyzékek is itt érhetők el. Az új honlap célja, hogy egyszerűsítse és gyorsítsa az ügyintézést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában