Járvány

2020.05.26. 09:17

Megtartja nyári táborait a Rákóczi Szövetség

15 tábort terveznek, zömét Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely, 2019. július 31. Táborozó kislány íjjal lõ a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborában, Sátoraljaújhelyen 2019. július 31-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Megtartja nyári táborait a Rákóczi Szövetség – közölte a szövetség elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Csáky Csongor hozzátette: az elmúlt két hónapban több mint egy tucat nagy rendezvényt kellett lemondania a Rákóczi Szövetségnek, ugyanakkor a nyárra 15 tábort terveznek, zömét Sátoraljaújhelyen.

A szövetség elnöke kitért arra, hogy a lemondott rendezvények helyett létrehozott virtuális időkapszula iránt tízezrek érdeklődnek. A www.magyarvagyok2020.hu címen elérhető időkapszula egészen június 4-ig várja minden magyar ember Magyar vagyok... kezdetű szöveges, hang- vagy videoüzenetét – mondta, megjegyezve, hogy legközelebb 2040. június 4-én nyílik ki az időkapszula.

„Érdekes, hogy szinte valamennyi üzenet pozitív, optimista” – hangsúlyozta Csáky Csongor, hozzátéve, hogy Trianon egyszerre gyász és öröm: „gyászoljuk a szétszakítottságot, és örülünk annak, hogy megmaradtunk és vagyunk”.

Borítókép: Táborozó kislány íjjal lő a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborában, Sátoraljaújhelyen 2019. július 31-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában