dzsihadisták

2020.06.11. 15:13

Megtámadtak egy katonai bázist Elefántcsontparton

A támadásban 11 elefántcsontparti katona és egy csendőr vesztette életét.

Vélhetően dzsihadisták támadták meg az elefántcsontparti biztonsági erők egyik támaszpontját az afrikai ország északkeleti, Burkina Fasóval határos részén, több mint tíz embert megöltek – közölték csütörtökön magukat megnevezni nem kívánó elefántcsontparti biztonsági források újságíróknak.

Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint a Kafolóban lévő bázis elleni támadásban 11 elefántcsontparti katona és egy csendőr vesztette életét, hatan megsebesültek, két embert pedig eltűnt.

A hírt Burkina Faso-i biztonsági források is megerősítették, hozzátéve, hogy a térségben több napja műveletek zajlanak az ott bujkáló dzsihadisták ellen.

Az országban 2016-ban követtek el utoljára terrortámadást, ekkor az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnya, az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) fegyveresei támadtak egy külföldiek által is kedvelt üdülőfalura, és 19 embert megöltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában