szerencsétlenség

2019.09.26. 12:25

Megfeneklett egy orosz halászhajó

Kigyulladt, majd oldalára dőlt és megfeneklett egy orosz halászhajó az észak-norvégiai Tromsö tartomány Breivika kikötőjében.

A Buhta Najezdnyik nevű hajón egy napon át tomboltak a lángok, majd csütörtökön a vízi jármű az oldalára fordult és megfeneklett – jelentette az NRK norvég közszolgálati televízió csütörtökön.

A televízió értesülése szerint a hajóban feltehetően mintegy 200 köbméternyi üzemanyag van és fennáll az olajszennyezés veszélye. A helyszínen készült videofelvételen csak a fedélzet füst borította része látható. A tűzoltók folytatják a munkát.

A parti őrség szakszolgálatai azon dolgoznak, hogy megakadályozzák az esetleges robbanást – jelentette az NRK, egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva.

A rendőrség csütörtök reggel közölte a Twitter mikroblog portálon, hogy bonyolultabbá vált az oltás, mert a fedélzeten egy ammóniát tartalmazó, robbanásveszélyes tartály is van.

Az NRK norvég műsorszolgáltató jelentése szerint a környékről a tűz miatt csaknem száz embert evakuáltak.

A hajón keletkezett tüzet szerda reggel jelentették. A legénység mind a 29 tagját kimenekítették, a hajótulajdonos és az orosz külügyminisztérium szerint senki sem sérült meg – jelentette a RIA Novosztyi. Az orosz hírügynökség értesülései szerint a hajó a legénység váltása és műszaki karbantartás miatt állt meg a norvégiai kikötőben.A Buhta Najezdnyik közepes méretű, hűtőkamrákkal ellátott halászhajót 1991-ben építették Norvégiában, a vízkiszorítása 2878 tonna, a hossza 64 méter.

A hajó tőkehalra halászik az Atlanti-óceán északkeleti részében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában