Járvány

2020.05.27. 13:41

Még mindig hazánkat diktatúrázza egy amerikai hetilap

A Newsweek szerzője még most is azt állítja, hogy a koronavírus-törvény határozatlan időre szóló, korlátlan hatalmat biztosít a magyar miniszterelnöknek.

Pete Seat, a Fehér Ház egykori szóvivője a Newsweek című amerikai hetilapban megjelent véleménycikkében azzal foglalkozik, hogy az autoriter vezetők hogyan használják ki a koronavírus-járványt hatalmuk megszilárdítására. A szerző ebben megemlíti a magyar miniszterelnököt is, aki meglátása szerint a veszélyhelyzeti hatáskörök kihirdetésére használta fel a járványt, amelyek határozatlan időre szóló, korlátlan hatalmat biztosítanak neki.

Erre Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, amelyben felvetette: „lehet, hogy (Pete Seatnek) érdemes lenne gyorsabb böngészőre váltania, mert kéthónapos csúszással még groteszkebb képet alkotnak a balliberális médiából átvett, minden alapot nélkülöző gyanúsítgatások.”

A magyar politikus arra emlékeztet, hogy a kormány épp tegnap terjesztette be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely értelmében június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet hazánkban.

„Így működik a copy-paste újságírás”

- jegyzi meg, hangsúlyozva egyúttal, hogy a valóság az amerikai politikus állításával szemben éppen az, hogy emberek ezreinek életét mentette meg a koronavírus-törvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában