szükséghelyzet

2018.03.04. 07:21

Már nyolc áldozata van az ítéletidőnek

A heves esőzések és havazások kíséretében tomboló orkán erejű szél szombaton már második napja okozott súlyos fennakadásokat az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.

A haláleseteket minden esetben a szélvihar által kidöntött fák okozták Massachusetts, New York, Virginia, Maryland és Pennsylvania államokban.

Az ABC hírtelevízió legfrissebb összesítése szerint 13 északkeleti államban mintegy kétmillió háztartás maradt áram nélkül a villanyvezetékekre dőlt fák miatt. Az áramszolgáltató vállalatok szakemberei második napja éjt nappallá téve próbálják helyreállítani az áramszolgáltatást.

Az Amtrak vasúttársaság Washington, New York és Boston között közlekedő vonatai szombaton is tetemes késésekkel közlekedtek. Előző nap teljesen állt a vasúti forgalom az északkeleti folyosón.

A légi forgalmat figyelő FlightAware portál szerint az ítéletidő miatt szombaton mintegy hatszáz járatot töröltek az Egyesült Államok északkeleti repülőterein. Előző nap háromezer repülőgép vesztegelt a vihar miatt.

A pénteken kezdődött vihar némileg alábbhagyott szombaton, a nyílt tenger felé véve útját, de így is óránkénti nyolcvan kilométeres széllökések okoznak bajokat a part menti térségben. Sok helyütt, kiváltképpen Új-Anglia településein újabb áradások voltak.

Szombat délután Massachusetts államban is szükséghelyzetet hirdettek, miután előző nap Virginiában és Marylandben is ilyen rendkívüli hatósági intézkedést kellett bevezetni, hogy a természeti csapás okozta károk felszámolásakor hozzájuthassanak a szövetségi forrásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában