Ország-világ

2020.08.18. 13:54

Már 1 millió 633 ezren csatlakoztak a nemzeti konzultációhoz (videó)

Ez lesz az eddigi egyik legnépszerűbb nemzeti konzultáció – jelentette ki közösségi oldalára feltöltött videójában kedden Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Már 1 millió 633 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet – tájékoztatott a politikus a kedd reggeli adatokról, hangsúlyozva, hogy még jó pár nap van az augusztus 31-i feladási határidőig.

Dömötör Csaba a konzltáció népszerűségének okairól elmondta: a kérdőív tematikáját adó járvány változatlanul tombol a világban, az ismert fertőzöttek száma közelíti a 22 milliót, az áldozatok száma pedig a 800 ezret. „Tehát változatlanul komolyan kell vennünk a fenyegetést” – tette hozzá, megjegyezve, hogy a vírus hazánkban is jelen van, és

a kormány akkor tud hatékony intézkedéseket hozni, ha tudja, hogy a magyarok mely intézkedéseket támogatják, melyek a legfontosabb egyetértési pontok a társadalomban.

Az államtitkár végül köszönet mindenkinek, aki már elmondta a véleményét, és azoknak is, akik ezután fogják elmondani.

„Minden vélemény számít”

- hangsúlyozta.

A nemzeti konzultáció kérdőíve nemcsak postai úton küldhető vissza, hanem online is kitölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában