Végzetes baleset

2018.06.07. 08:10

Lőszerrobbanás miatt haltak meg több mint egy tucatnyian Bagdadban

Legalább 18 ember meghalt és több mint 90-en megsebesültek egy lőszerrobbanásban Bagdad észak-keleti, Szadrváros nevű kerületében, egy síita mecset közelében. A lőszert az istentiszteleti helyszínen tárolták, átszállításakor robbant be - közölte egy iraki rendőrforrás szerdán. 

A robbanás következményeiről készült, világhálóra feltöltött felvételeken teljesen megsemmisült épületek és gépjárművek láthatóak. Előzetes értesülések szerint legalább 15 ház dőlt össze, és félő, hogy sok lakos a romok alatt rekedt. A robbanás helyszínéről felszálló gomolygó füstöt kilométerekről is lehetett látni.

A robbanás helyszíne. Fotó: MTI / AP / Karim Nadim

Az iraki belügyminisztérium rövid tájékoztatása szerint a tragédiához közeli mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel, amikor épen egy autóba szállították át. A hatóságok nyomozást indítottak a robbanás körülményeinek kivizsgálására.

Az állami televízió korábban civilek elleni támadásként számolt be a történtekről.

Szadrváros Muktada asz-Szadr befolyásos síita hitszónok hátországa, akinek politikai szövetsége nyerte az Iszlám Állam terrorszervezet feletti győzelem 2017. decemberi iraki bejelentését követő első parlamenti választásokat májusban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában