Családpolitika

2018.05.28. 15:12

LMP: valódi társadalmi párbeszédre van szükség a demográfia kérdésében

Az LMP a nemzeti konzultáció helyett valódi társadalmi párbeszédet szorgalmaz a demográfia és a családtámogatás kérdésében. 

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzati ciklus kiemelt feladatának nevezte a magyar családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését és az elvándorlás megállítását.

Az LMP szerint gazdaságpolitikai kérdéseket is „ki kellene beszélni”, például hogy ne folytatódjon az ország „összeszerelő üzemmé” tétele.

A családpolitika ne keveseknek adjon sokat, hanem mindenkinek elegendő segítséget – tette hozzá Kanász-Nagy Máté, hangsúlyozva: az LMP kiemelten támogatná az egyszülős családokat, de az egygyermekeseket is, emelné a családi pótlékot, és igazságosabbá tenné a lakáspolitikát. Új albérleti törvénnyel és közösségi bérlakásokkal könnyítenék a fedélhez jutást – ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában