Költségvetés

2019.06.13. 13:40

LMP: a szálláshelyek helyett az élelmiszerek áfáját csökkentsék

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy „ne a haverjait képviselje” a költségvetés elfogadásakor, hanem az embereket, vagyis ne a turizmusban csökkentsen áfát, hanem az alapvető élelmiszerek adóját mérsékelje.

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a kormányzat a szálláshelyek áfáját csökkenti az eddigi 18-ról 5 százalékra. Szerinte ez nem teszi majd olcsóbbá az utazást, csupán extraprofitot nyújt azon ágazat számára.

A globális felmelegedés hatásai már ránk rúgták az ajtót – jelentette ki a politikus, aki szerint az idei szélsőséges időjárás miatt a mezőgazdasági termelés visszaesik, ez pedig áremelkedéshez vezet.

Csárdi Antal az ellenzéki pártok közötti bizalom szintjét firtató kérdésre azt felelte: az LMP mindenkivel együtt fog működni, akivel együtt lehet működni annak érdekében, hogy „megdöntsék a nemzeti együttműködés rendszerét” az önkormányzati választásokon.

Címkék#LMP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában