Olaj a tűzre egy kutatás

2018.02.06. 10:44

Liberális kritika éri az anglikán vallásúak migránsellenes nézeteit

A BCC és az egyházi elit a keresztényeket támadja, mert nem akarnak migránsokat befogadni.

A Bristoli Egyetem kutatása szerint az anglikán vallásúak 87 százaléka szerint túl sok a migráns a szigetországban, ami természetesen a liberálisok körökben szunnyadó vallásellenességet, pontosabban keresztényellenességet. A tanulmány közlése után a BCC frontális támadást intézett a keresztény angolok ellen – hívja fel a figyelmet a 888.hu cikke.

Mint írják, a BBC műsorában felszólaló egyik vallási vezető szerint

a keresztények gondolkodását át kell formálni, hogy még több migránst akarjanak befogadni.

A BBC műsorvezetője, Dan Walker a reggeli műsorában épp a keresztény alapelvekből oktatta ki az anglikánokat, kifejtve, hogy

a kereszténység a felebaráti szeretetre épül.

Azt sugallta, hogy a határellenőrzés támogatása és visszaállítása ellentétes a keresztény értékekkel. Majd kifejtette, hogy az egyházi vezetőknek át kell nevelniük az anglikánokat, meg kell győzniük őket a tömeges bevándorlás támogatásáról.

A hír kapcsán a londoni székhelyű Breitbart emlékezteti olvasóit Orbán Viktor kijelentéseire, mely szerint a határvédelem és a nemzeti identitás védelme mindennél fontosabb. Idézik a miniszterelnök azon mondását, mely szerint a

szeresd felebarátodat, mint magadat krisztusi parancs azt is jelenti, hogy vállaljuk és óvjuk mindazt, amik és akik vagyunk.”

Mindezt annak kapcsán mondta, hogy manapság sokan a keresztények szemére akarják vetni, hogy bár kereszténynek vallják magukat, mégsem engedik a más földrészről érkezők betelepítését Európába.

A kormányfő korábban kiemelte: “mi, európaiak – bevallva, bevallatlanul, tudottan vagy tudatlanul – Krisztus tanítása szerint berendezett kultúrában élünk”. Hozzátette: a magyarok is joggal tekinthetik magukat keresztény nemzetnek,

keresztény mivoltunk, élő hitünk megtartott ezer esztendőn át Európa közepén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában