polgárháború

2018.01.07. 18:41

Lezuhant a szaúdi koalíció egyik harci repülőgépe Jemenben

A két pilóta életben van.

Harci bevetés közben lezuhant a szaúdi vezetésű arab koalíció egyik harci repülőgépe vasárnap Jemenben – jelentette az SPA szaúdi hírügynökség, amely szerint a gép lezuhanását műszaki hiba okozta, míg a jemeni lázadók azt állítják, hogy a gépet lelőtték.

A SPA közlése szerint a gép harci övezetben zuhant le, és a pilóták kimentésére a koalíció különleges műveletet hajtott végre.

Korábban sajtójelentések arról számoltak be, hogy a síita húszi lázadók lelőtték a jemeni polgárháborúban a kormányerők oldalán harcoló, Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik harci repülőgépét az ország északnyugati részén, a szaúdi határ mentén fekvő Szaada kormányzóságban.

A szaúdi tulajdonú al-Arabíja pánarab hírtelevízió szerint a gép két pilótája életben van.

A húszik am-Masszirah televíziós csatornája azt állította, hogy a gépet, egy brit gyártmányú Tornado GR4-est lelőtték. A lázadók nem ismertettek részleteket a pilóták sorsáról.

Jemenben polgárháború dúl 2014 szeptembere óta, amibe 2015 márciusában Szaúd-Arábia is beavatkozott egy arab katonai szövetség élén, az ország nemzetközileg elismert kormányának a támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában