tragédia

2020.01.02. 11:15

Lezuhant helikopterével a tajvani vezérkari főnök

Helikopter-balesetben életét vesztette a tajvani vezérkari főnök és hét másik ember az ázsiai szigetország északi részén csütörtökön – közölte a helyi védelmi minisztérium.

A 62 éves Sen Ji-ming egy UH-60M Black Hawk típusú katonai helikopteren utazott, amely helyi idő szerint körülbelül reggel nyolckor szállt fel a tajvani fővárosból, Tajpejből. A vezérkari főnök csapatszemlére indult a közeli Jilan megyébe.

A helikopter alig 30 perccel indulás után sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a Tajpejhez közeli hegyekben.

A Black Hawkon összesen tizenhárman utaztak, közülük öten kórházba kerültek, a többiek meghaltak – közölte a védelmi tárca.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Valószínűleg nem az időjárás, mert a pilóta megfelelő látási viszonyokról számolt be, mikor utoljára kapcsolatba lépett az illetékes támaszponttal.

Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Vezérkari főnökként Sen Ji-ming feladata volt a szigetország védelmének megszervezése Kínával szemben, amely azzal fenyegetett, hogy szükség esetén katonai erővel csatolja magához Tajvant, amelyet a saját területének tart.

A szerencsétlenség mindössze egy héttel a tajvani parlamenti és elnökválasztás előtt történt. Caj Ing-ven államfő szombatig lemondott minden kampányrendezvényt.

A tajvani hadsereg 60 darab UH-60M típusú helikoptert vásárolt 2010-ben legelkötelezettebb nemzetközi támogatójától, az Egyesült Államoktól. 2018 februárjában egy Black Hawk balesetet szenvedett az ázsiai ország délkeleti partjainál, akkor hatan vesztették életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában