bíróság

2020.12.29. 18:20

Letartóztatták a férfit, aki prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Letartóztatta egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, akit még karácsony előtt fogtak el a rendőrök és azzal gyanúsítanak, hogy prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden.

A kényszerintézkedés elrendelése 2021. január 24-ig szól, a férfit súlyos testi sértés kísérletével, a személyi szabadság megsértésével, szexuális erőszakkal, kerítéssel és prostitúció elősegítésével, valamint kitartottság bűntettével gyanúsítja a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

A rendőrség múlt szerdán számolt be az esetről, tájékoztatásuk szerint a budapesti J. István idén ősszel a közösségi médián keresztül ismerkedett meg egy 27 éves, Heves megyei nővel, akivel üzenetváltások után találkozott is. A gyanúsított arra akarta rávenni a nőt, hogy regisztrálják egy szexuális szolgáltatásokat hirdető weboldalra. Mivel az áldozat nem működött együtt vele, a férfi nem engedte ki a lakásból, azzal fenyegette, hogy megöli a családját, majd megerőszakolta.

Az áldozatnak később anyagi ellenszolgáltatásért kellett emberekkel lefeküdnie. A férfi elvette a pénzét, folyamatosan fenyegette, esetenként megverte és fojtogatta a nőt, aki nélküle nem mehetett sehova.

A sértett végül a családtagjaitól kért segítséget, akik december 21-én fordultak a rendőrséghez. A bejelentés napján megtalálták a prostitúcióra kényszerített nőt egy erzsébetvárosi lakásban. A rendőrök a 34 éves J. Istvánt elfogták, és kezdeményezték a letartóztatását.

A bíróság tájékoztatása szerint a férfi és a nő egy VII. kerületi apartmanban szállt meg. A férfi végül fenyegetéssel rávette a nőt arra, hogy regisztráljon egy közvetítői oldalon. Másnap a férfi nem engedte ki az apartmanból, de amikor a nő egyedül maradt, értesítette a szüleit, akik a következő napon hazavitték. A férfi ezután ismét megfenyegette a nőt, aki a családját féltve ismét Budapestre utazott, hogy megbeszéljék a problémát. Amikor azonban távozni akart a lakásból, a férfi kétszer arcon ütötte, majd a hasára térdelve fojtogatta addig, amíg a nő már alig kapott levegőt.

Később a férfi ismeretlenekkel találkozót beszélt meg, a nőt taxival vitte a találkozóhelyre. Elfogásáig mintegy 15-20 férfi részére szolgáltatta ki prostitúciós tevékenység céljából a nőt. A szolgáltatásokért járó összegből a nő nem kapott, azt a férfinak kellett minden alkalommal átadnia.

A bíróság megállapította, hogy a férfinek nincs bejelentett lakóhelye, és bár azt mondta, az édesanyjánál lakik, ezt a rendőrségi hivatalos feljegyzés nem erősítette meg. Igazolt jövedelme sincs, egzisztenciális körülményei rendezetlenek, továbbá büntetett előéletű, a legutóbb lopás vétsége miatt ítélte őt a bíróság, 80 nap elzárásra.

A bíróság a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt döntött a férfi letartóztatásáról.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában