konfliktus

2019.11.14. 16:23

Lelőtte négy társát egy tanuló az orosz Távol-Keleten

A 19 éves fiú azután kezdett el lövöldözni a kabátja alól előhúzott fegyverrel, hogy rászóltak, amiért a folyosón rágyújtott.

Tüzet nyitott társaira egy orosz szakközépiskolás csütörtökön a kínai határ mellet fekvő Blagovescsenszk városában, egy társát megölte, másik hármat megsebesített, majd végzett önmagával – jelentették az orosz hírügynökségek.

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy a 19 éves tanulót reggel késés miatt kiküldték az osztályteremből. Azután kezdett el lövöldözni a kabátja alól előhúzott fegyverrel, hogy rászóltak, amiért a folyosón rágyújtott.

Az épületbe behatoló rendőrök megsebesítették, majd egy előadóterembe szorították a támadót. Ott a tizenéves maga ellen fordította Izs-81-es típusú karabélyát.

Az incidens a távol-keleti város 1500 tanulót számláló építőipari és épületgépészeti szakközépiskolájában történt.

Iskolai fegyveres támadások a közelmúltban többször is történtek Oroszországban.

Szeptember 24-én orosz biztonsági szerveknek Kirov megyében sikerült megakadályozniuk egy iskola elleni támadást, amelyet egy tanuló készült végrehajtani. A kamasz azért készült támadásra, mert az iskolában konfliktusba keveredett tárasaival.

Szeptember elején a Kusba elnevezésű uráli kisvárosban két 16 éves fiút vettek őrizetbe, akik fegyvert akartak zsákmányolni az iskolájuk elleni támadáshoz. A két fiatal az interneten keresztül került kapcsolatba egymással, mindketten a columbine-i ámokfutással foglalkozó csoportok tagjai voltak.

Tavaly októberben az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt Krím-félszigeten, Kercs város műszaki szakiskolájában egy 18 éves tanuló húsz embert – 15 diákot és öt felnőttet – lőtt agyon, majd magával is végzett. A támadó egy házi készítésű, srapnellel megtöltött robbanószerkezetet is működésbe hozott. A lövöldözés és a detonáció következtében több mint félszázan sebesültek meg. A nyilvánosságra került információk szerint a tanulónak személyes indítékai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában