Járvány

2020.05.02. 21:50

Leégett a kórházi maszkokkal teli raktár a no-go zóna mellett

Három órán keresztül oltották a lángokat és még délután is azt figyelték, hogy a tűz újra éled-e abban a raktárban, ahol rengeteg orvosi maszkot is tároltak. A gyújtogatást nem lehet kizárni, a rendőrség nyomozni kezdett, a mintákat pedig laboratóriumba küldték.

Forrás: V4NA.com

Hatalmas tűz ütött ki ma hajnalban 5 órakor, a Párizs peremkerületéhez, Seine-Saint-Denis-hez tartozó területen lévő 7 ezer négyzetméteres raktárépületben – értesült a V4NA.

A riasztásra több mint 150 tűzoltó érkezett, de már nem tudták megmenteni sem az épületet sem a benne tárolt nagy mennyiségű kórházi maszkot, amelyek elszállításra vártak, hogy szükség esetén felhasználják azokat valamely francia klinikán a koronavírust gyógyító orvosok.

A sebészi maszkokon kívül különböző textiláruk is a tűz martalékává váltak.

Ezekben a raktárakban éppen azokat az anyagokat tárolták, amelyek Ázsiából érkeztek a pandémia leküzdésére.

A tűz már éjjel tombolni kezdett, ezért eltelt néhány óra mire felfedezték azt, és a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre. Emberéletben nem esett kár, mert hajnalban még senki sem volt a területen. Az oltást reggel nyolcra fejezték be, de még napközben is megfigyelik a területet, nehogy újra lángra kapjon.

A LeParisien szerint

a gyújtogatás gyanúját még nem zárták ki, a nyomozást a helyi rendőrség elkezdte.

A tűz után a helyszínen vett mintákat a rendőrség prefektúrájának központi laboratóriumába küldték elemzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában